EmailTwitterLinkedIn

Ommen
In Ommen huist een kleinschalige fabriek waar een team van ongeveer 100 collega's werkt. In de fabriek wordt er gewerkt aan de productie van diverse zuivel-ingrediënten, op basis van o.a. geitenmelk en (biologische) koemelk. Voor de productie beschikt de fabriek o.a. over een melkontvangst, een indamper en droogtoren. De magere melkpoeders die de locatie produceert zijn een belangrijke basis voor onze baby- en kindervoeding en worden veelal verwerkt in onze eigen producten. Daarnaast wordt op deze locatie geitenwei, een restproduct dat voorkomt uit de productie van kaas, omgezet naar wpc: een belangrijk ingrediënt voor onze Kabrita kindervoeding. Overige zuivel-ingrediënten, zoals volle melkpoeder en room, worden verkocht aan andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie.

 

Kampen
In de fabriek in Kampen werken collega's samen aan de productie van zogenaamde basepoeders voor onze baby- en kindervoeding. Hiervoor beschikt de fabriek onder andere over een melkontvangst, een indamper, faciliteiten voor wetblending (voor het nat mengen van de ingrediënten) en twee droogtorens. Er worden hier verschillende basepoeders geproduceerd, afgestemd op de formulering van het betreffende eindproduct. De basepoeders worden aan het eind van het proces verpakt in big bags en vervoerd naar onze fabrieken in Leeuwarden en Heerenveen, waar de basepoeders worden verwerkt en verpakt tot een eindproduct. 

 

Leeuwarden
In de fabriek in Leeuwarden werken collega's samen aan het mengen en verpakken van onze producten. Hier worden de aangeleverde basepoeders vanuit de fabriek in Kampen, samen met andere belangrijke ingrediënten, gemengd, verpakt en gedistribueerd naar warehouses. De fabriek beschikt daarvoor over meng- en verpakkingsfaciliteiten. Hier worden de aanvullende ingrediënten droog gemengd met de basepoeder. Een deel van de ingrediënten wordt in de premix afdeling voorbereid. Het mengproces zorgt voor een efficiënte samenvoeging van de ingrediënten waarbij de kwaliteit van de poeder gewaarborgd blijft. De verpakkingsfaciliteiten en processen creëren vervolgens een gecontroleerde atmosfeer in de verpakking, die zorgt voor een lange houdbaarheid. 

 

Heerenveen
Sinds 2018 zijn de fabrieken op onze productielocatie in Heerenveen operationeel. Hier werken wij samen aan het mengen en verpakken van producten tot kwalitatief hoogwaardige kindervoeding. De aangeleverde basepoeders vanuit de fabriek in Kampen worden, samen met andere belangrijke ingrediënten, droog gemengd en verpakt, waarna de eindproducten worden opgeslagen in o.a.  ons aangrenzende hoogbouwmagazijn. Ook deze fabriek beschikt daarvoor over meng- en verpakkingsfaciliteiten. Hoewel het proces vergelijkbaar is met het proces dat in Leeuwarden plaatsvindt, verschilt het toch op punten. In de toekomst zal ons hoofdkantoor ook in Heerenveen gevestigd worden. 

Zwolle
Sinds 2016 is het hoofdkantoor van Ausnutria in Zwolle gevestigd. In ons modern en open ingerichte hoofdkantoor zijn o.a. de afdelingen HR, Finance, Marketing & Sales, ICT, Research & Development en Office Support ondergebracht. Op onze locatie in Zwolle werken momenteel ruim 150 medewerkers.

Nieuwsgierig geworden naar ons productieproces? Bekijk dan de video over ons productieproces.