EmailTwitterLinkedIn

NIEUWBOUW HEERENVEEN
Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van onze productielocatie in Heerenveen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk?

Uitbreiding productiecapaciteit WPC
De uitbreiding heeft in eerste instantie betrekking op ultrafiltratie. Dat is een productieproces waarbij weiproteïneconcentraat (WPC) gewonnen wordt uit de wei van geitenmelk, een restproduct uit de productie van kaas. Dit proces wordt al toegepast in onze fabriek in Ommen en betreft daarmee een capaciteitsuitbreiding.

Uitbreiding productiecapaciteit basepoeder
Daarnaast verrijst in Heerenveen een zuivelfabriek voor de verwerking van gangbare en biologische koe- en geitenmelk. Hier wordt in de toekomst melk ontvangen en verwerkt tot basepoeder, de basis voor onze flesvoeding. Dit proces vindt momenteel al plaats in onze fabrieken in Ommen en Kampen en betreft dus een capaciteitsuitbreiding. Bij de bouw, die nog van start moet gaan, zal voor de energie alleen gebruik gemaakt worden van elektriciteit, niet van aardgas. Ook de productieprocessen zullen volledig gasloos gaan verlopen.
 

Eind 2021 is de nieuwe blikfabriek in Heerenveen, een gezamenlijk project van Ausnutria en Trivium Packaging, gestart met productie en medio 2021 is de bouw van de nieuwe ultrafiltratie-fabriek in Heerenveen afgerond. In 2021 is Ausnutria ook begonnen met de bouw van haar nieuwe en duurzame droogtoren in Heerenveen. Anticiperend op de groeiende vraag naar geitenmelkkindervoeding zal de nieuwe ultrafiltratie-fabriek samen met de toekomstige droogtoren in Heerenveen voldoende hoogwaardige en duurzame productie voor het merk Kabrita garanderen. Deze twee fabrieken vormen samen straks een geïntegreerd proces. Voor de bouw van de nieuwe droogtoren gaat Ausnutria uit van een volledig gasloos productieproces en de fabriek draait straks helemaal CO2- en stikstofvrij.