EmailTwitterLinkedIn

NIEUWBOUW HEERENVEEN
Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van onze productielocatie in Heerenveen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk?

Uitbreiding productiecapaciteit WPC
De uitbreiding heeft in eerste instantie betrekking op ultrafiltratie. Dat is een productieproces waarbij weiproteïneconcentraat (WPC) gewonnen wordt uit de wei van geitenmelk, een restproduct uit de productie van kaas. Dit proces wordt al toegepast in onze fabriek in Ommen en betreft daarmee een capaciteitsuitbreiding.

Uitbreiding productiecapaciteit basepoeder
Daarnaast verrijst in Heerenveen een zuivelfabriek voor de verwerking van gangbare en biologische koe- en geitenmelk. Hier wordt in de toekomst melk ontvangen en verwerkt tot basepoeder, de basis voor onze flesvoeding. Dit proces vindt momenteel al plaats in onze fabrieken in Ommen en Kampen en betreft dus een capaciteitsuitbreiding. Bij de bouw, die nog van start moet gaan, zal voor de energie alleen gebruik gemaakt worden van elektriciteit, niet van aardgas. Ook de productieprocessen zullen volledig gasloos gaan verlopen.

Blikfabriek
Om bij te dragen aan de groeiende vraag naar zuigelingenvoeding zijn Ausnutria en Trivium begonnen aan de bouw van een gloednieuwe gezamenlijke fabriek op de productielocatie van Ausnutria in Heerenveen. In 2020 zijn Ausnutria en Trivium een samenwerkingsovereenkomst aangegegaan voor de bouw van een gloednieuwe blikfabriek naast de Ausnutria-locatie op het industrieterrein langs de A7 in Heerenveen.  Deze gedeelde investering tussen Ausnutria en Trivium Packaging bestaat uit een meer dan 10.000 m² grote fabriek. De fabriek zal beschikken over de modernste productieprocessen en uitgerust zijn met state-of-the-art machines. De geavanceerde fabriek biedt een “wall-to-wall”-productie, geïntegreerd met de huidige fabriek voor droog mengen en verpakken van Ausnutria, en zal een productiecapaciteit bieden voor meer dan 150 miljoen blikken in 2021.

Trivium Packaging is een wereldleider in metalen verpakkingen, heeft meer dan 60 locaties wereldwijd en circa 8000 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Trivium maakt oneindig recyclebare metalen verpakkingen voor diverse marktsegmenten zoals voeding, dranken, spuitbussen en verf. In Nederland heeft Trivium vestigingen in Leeuwarden, Hoogeveen, Deventer en Veenendaal.

Inmiddels is Trivium Packaging gestart is met het werven van nieuw personeel. Naar verwachting zal het totale personeelsbestand in de toekomst uit circa 50 personen bestaan, uit zowel medewerkers vanuit andere Trivium locaties als ook nieuw personeel.