EmailTwitterLinkedIn

NIEUWBOUW HEERENVEEN
Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van onze productielocatie in Heerenveen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk?

Uitbreiding productiecapaciteit WPC
De uitbreiding heeft in eerste instantie betrekking op ultrafiltratie. Dat is een productieproces waarbij weiproteïneconcentraat (WPC) gewonnen wordt uit de wei van geitenmelk, een restproduct uit de productie van kaas. Dit proces wordt al toegepast in onze fabriek in Ommen en betreft daarmee een capaciteitsuitbreiding. De bouw, die volledig gasloos plaatsvindt, is momenteel in volle gang: naar verwachting kan de eerste WPC eind 2020 geproduceerd worden.

Uitbreiding productiecapaciteit basepoeder
Daarnaast verrijst in Heerenveen een zuivelfabriek voor de verwerking van gangbare en biologische koe- en geitenmelk. Hier wordt in de toekomst melk ontvangen en verwerkt tot basepoeder, de basis voor onze flesvoeding. Dit proces vindt momenteel al plaats in onze fabrieken in Ommen en Kampen en betreft dus een capacititeitsuitbreiding. Bij de bouw, die nog van start moet gaan, zal voor de energie alleen gebruik gemaakt worden van elektriciteit, niet van aardgas. Ook de productieprocessen zullen volledig gasloos gaan verlopen.

Blikfabriek
Om bij te dragen aan de groeiende vraag naar zuigelingenvoeding zijn Ausnutria en Trivium begonnen aan de bouw van een gloednieuwe gezamenlijke fabriek op de productielocatie van Ausnutria in Heerenveen. Deze gedeelde investering tussen Ausnutria, een leidende fabrikant van zuigelingenvoeding, en Trivium, een van de grootste producenten van metalen verpakkingen ter wereld, bestaat uit een meer dan 10.000 m² grote blikfabriek die naar verwachting begin 2021 geopend zal worden. De fabriek zal beschikken over de modernste productieprocessen en uitgerust zijn met state-of-the-art machines. De geavanceerde fabriek zal zijn gevestigd in Heerenveen en biedt een “wall-to-wall”-productie, geïntegreerd met de huidige fabrieken voor droog mengen en verpakken van Ausnutria, en zal een productiecapaciteit bieden voor meer dan 150 miljoen blikken in de komende jaren.