EmailTwitterLinkedIn

Anneli Barhorst, QA Specialist

Ausnutria groeit! Niet alleen als organisatie; ook onze collega’s groeien mee. Deze keer spreken we Anneli Barhorst, zij begon in 2015 als QA Officer bij Lypack in Leeuwarden, maar heeft recentelijk de stap gemaakt naar QA Specialist locatie Hector in Heerenveen. Anneli vertelt over hoe ze deze overstap heeft ervaren en wat ze het leukst – en uitdagendst- vindt aan haar nieuwe functie.

Verantwoordelijkheid nemen
Op het moment van spreken is Anneli slechts een maand geleden aan de slag gegaan in haar nieuwe functie. Zelf heeft ze al helemaal haar draai gevonden: “Het voelde voor mij niet als een grote stap, ik was al naar dit moment aan het toegroeien. Ik heb een jaar geleden aangegeven dat ik in de toekomst graag meer wilde gaan doen en meer verantwoordelijkheid wilde nemen. Vervolgens zijn we gaan kijken op welke punten ik me nog verder moest ontwikkelen. Toen begin dit jaar de vacature voor QA Specialist bij Hector vrij kwam, heb ik op de functie gesolliciteerd. Het was apart om een sollicitatiegesprek te houden met je eigen manager en een HR collega, maar dat is wel de juiste manier.”

Samenwerking
Omdat Anneli al werkzaam was binnen het QA team in Heerenveen kende ze afdeling al goed. Onlangs is ze gestart met een Lean Six Sigma Green Belt opleiding: “De Green Belt training vind ik wel pittig, omdat mijn gewone werkzaamheden daarnaast ook doorlopen".  

Anneli: "Er wordt veel tijd en inzet van je verwacht. De QA Specialist van Pluto volgt deze training ook. Dat is prettig omdat we gezamenlijk kunnen kijken naar oplossingen voor overkoepelende vraagstukken, om die vervolgens op onze eigen locatie te implementeren. We hebben beide onze eigen taken en verantwoordelijkheden maar stemmen onderling goed af zodat de twee fabrieken in Heerenveen als één geheel blijven functioneren.”

Verbeteren
Naast de samenwerking tussen Hector en Pluto is het samenwerken met de productie afdelingen één van de dingen die Anneli erg leuk vindt. Anneli: “Gezamenlijk wordt er gekeken naar processen en hoe deze op een efficiënte en voedselveilige manier kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het verbeteren en valideren van de spoelmethodes. Daarnaast hou ik me ook bezig met andere verbeterprojecten in productie, ben ik ManualMaster beheerder en ben ik betrokken bij het ontwikkelen van een Vapro opleidingstraject voor operators.”

Veel ruimte
Anneli: “Wat ik ook fijn vind aan mijn werk? Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Je kan je werk flexibel indelen en zelfstandig uitvoeren. Nu we regelmatig thuis werken merk ik dat dit ook van toepassing is voor het thuis uitvoeren van werkzaamheden. Dat straalt vertrouwen uit van je werkgever, vind ik.”

gepubliceerd op: 27 mei 2021