EmailTwitterLinkedIn

“Ik ga nu met plezier naar mijn werk”

Werken bij Ausnutria, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Mirjam Woortmeijer, Buitendienstmedewerker, vertelt over haar werk bij de Buitendienst van onze fabriek in Ommen. Vertel wat over jezelf: Hoe lang werk je al bij Ausnutria en hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik werk sinds augustus bij Ausnutria als Buitendienst Medewerker. Ik heb 20 jaar in Nijmegen gewoond en gewerkt als docent in het hoger onderwijs. Twee jaar geleden besloot ik om het roer helemaal om te gooien en ben ik vertrokken naar Spanje en Portugal om daar aan het werk te gaan tegen kost en inwoning op biologische boerderijen. Dat waren geen grote boerderijen, maar meer mensen die graag zelfvoorzienend willen leven. Dat vond ik prachtig: ik had in Nijmegen een koophuis, vaste baan en leuk werk, maar tegelijkertijd had ik daardoor ook een stressvol bestaan. Ik heb altijd al het gevoel gehad van: werkte ik maar als postbode, heerlijk vrij werken met mijn handen zonder een torenhoge werkdruk. Bij terugkomst in Nederland, naar mijn geboortedorp Dalfsen, wilde ik graag weer werken, ook om te sparen omdat ik uiteindelijk graag weer op reis wil, maar ik wilde vooral niet terug het oude systeem in: 8 uur per dag met je hoofd bezig zijn en achter de computer werken. Ik wilde lekker praktisch werk doen en met mijn handen aan de slag. Toen de vacature als Buitenwacht Medewerker voorbij kwam heb ik gelijk gesolliciteerd en kon ik al heel gauw aan de slag!

Kan je vertellen over jouw werkzaamheden als Buitenwacht Medewerker?
Als Buitendienst Medewerker ontvang ik de chauffeurs voor de melkontvangst. Ik zorg dat de papieren op orde zijn en begeleid chauffeurs naar de juiste laad- en  losplekken.  Daarnaast  reinig

ik de machines en zorg ik dat de stellages klaar zijn om room of melk van de vrachtwagen te pompen. Ik werk in ploegen, dus ik begin meestal om zes uur ’s ochtends, twee uur ’s middags of om tien uur ’s avonds. Voor ik aan de slag ga, overleg ik eerst met de operator die dan aan het werk is over wat er allemaal gereinigd moet worden en nemen we samen het schema door. Elke dag is onvoorspelbaar: soms is het heel druk, maar soms moet je ook wachten tot er chauffeurs komen. En ook die zijn weer onvoorspelbaar: soms komt er iemand ineens een stuk eerder, maar het komt ook voor dat ze een stuk later aankomen dan verwacht.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
Het leukste vind ik dat ik praktisch bezig ben op de werkvloer. Ik vind het vooral leuk dat in Ommen het contact met collega’s zo goed is en er een fijne sfeer hangt. Ik voel me heel welkom en ik heb leuk contact met iedereen: het maakt ook niet uit met wie, de directeur maakt net zo goed een praatje in de kantine als de dames in van het lab of de mannen van de schoonmaak. Ik vind het vooral ook mooi dat ik me overal beweeg: ik werk binnen en buiten, maar ook echt op de vloer in de fabriek. Omdat dit soort werk, het mechanische aspect en met je handen werken, totaal nieuw voor me was vond ik het in het begin wel uitdagend, maar ook heel leuk. Als ik er nu op terugkijk denk ik echt van: goh wat heb ik eigenlijk al veel geleerd in die korte tijd!

Zou je Ausnutria aanbevelen als werkgever?
Ja, ik zou Ausnutria zeker aanbevelen. Doordat ik mijn vorige baan heb opgezegd en iets totaal anders ben gaan doen heb ik echt geleerd dat als je iets loslaat je er altijd mooie nieuwe dingen voor terugkrijgt. Dat is hierbij ook het geval: ik ga nu met plezier naar mijn werk, in plaatst van met stress en spanning. De collega’s zijn toegankelijk en lekker flexibel: alles is bespreekbaar, voor als er bijvoorbeeld een dienst geruild moet worden ofzo. Dat het leuk verdient is daarbij ook een leuke bijkomstigheid!

 

gepubliceerd op: 14 april 2021