EmailTwitterLinkedIn

“Ik ben blij dat ik bij Ausnutria heb kunnen doorgroeien: Je hebt toch een bepaald gevoel bij je eerste werkgever”

Ausnutria groeit! Niet alleen als organisatie; ook onze collega’s groeien mee. Deze keer spreken we Thatiane Sjoerdsma-Passos Moraes, de van origine Braziliaanse begon twaalf jaar geleden als Verpakker in Leeuwarden en groeide door tot IT Support Engineer.

Thatiane is een oudgediende bij Ausnutria; sinds ze in 2008 is begonnen heeft ze veel verschillende functies bekleed. Thatiane: “Ik ben in 2008 naar Nederland verhuisd vanuit Brazilië. Daar studeerde ik Logopedie aan de universiteit: heel wat anders dan wat ik nu doe. In Nederland kon ik dat werk helaas niet meer doen: de taal is anders en ik zal nooit Nederlands kunnen spreken zoals mensen voor wie het hun moedertaal is, en dat is wel een voorwaarde als je mensen dingen wil leren over de uitspraak van woorden. Daarom besloot ik eerst “gewoon” te gaan werken om dan later een studie op te pakken.”

Het roer om
Via een uitzendbureau leerde Thatiane Ausnutria kennen. Thatiane: “Omdat ik nooit bij een ander bedrijf heb gewerkt is Ausnutria tot nu toe mijn enige Nederlandse werkgever geweest. Ik begon als Inpakker in Leeuwarden: denk aan dozen volpakken met zakjes, de lepels verdelen over de blikken en vervolgens die blikken weer inpakken. Dat werk heb ik heel lang gedaan, maar op een gegeven moment wilde ik iets anders: omdat ik vroeger veel gestudeerd heb, merkte ik dat ik meer uitdaging nodig had. Ik had altijd al interesse in computers, dus ik bezocht veel open dagen voor IT opleidingen op verschillende scholen. Ik merkte dat ik vanuit mezelf al veel aandacht besteedde aan computers. Ik was altijd bezig met het oplossen van computerproblemen en ik vond het ook echt leuk om dingen zelf te kunnen oplossen. Dat zette me aan het denken: als ik dit

zo leuk vind, dan moet ik daar mijn werk van proberen te maken. Alles met tech en innovatie vind ik interessant maar ik vond werken bij Ausnutria ook leuk. Een IT opleiding was daarom een ideale combinatie: ik twijfelde eerst over een verpleegkunde opleiding, maar dan zou ik niet bij Ausnutria kunnen blijven. Je hebt toch een bepaald gevoel bij je eerste werkgever. Uiteindelijk heb ik mij ingeschreven bij NHL in Leeuwarden en heb ik dit aan mijn teamleider laten weten. Het was een zware periode: ik werkte fulltime en zorgde daarnaast ook voor mijn kind. Gelukkig kreeg ik veel hulp vanuit werk: als ik bijvoorbeeld eerder weg moest voor mijn lessen was dat goed bespreekbaar en makkelijk af te stemmen. Daar ben ik Ausnutria heel dankbaar voor.”

Kansen pakken
In het najaar van 2020 is Thatiane stage gaan lopen op de ICT afdeling van Ausnutria. Thatiane: “Ik heb mijn manager en HR gevraagd of ik een stage kon lopen bij de ICT afdeling en dat werd goedgekeurd! Ik mocht voor drie maanden stagelopen en toevallig kwam er in die stage een vacature vrij IT Support Engineer. Dat leek me een super functie: als Support Engineer kan je als beginnend ICT’er veel leren: je komt veel verschillende problemen tegen en hebt contact met heel veel verschillende mensen en afdelingen. Omdat ik graag door wil groeien in de ICT leek me dit een mooie kans om veel inzicht op te doen. Ik was heel blij toen ik aangenomen werd.”

Ambitie
In februari 2021 is Thatiane gestart in haar nieuwe functie en ze kan goed merken dat ze op haar plek zit. Het persoonlijke gevoel voor de organisatie doet Thatiane ook in haar nieuwe functie veel goed. Thatiane: “Ik vind deze functie hartstikke leuk: ik heb veel keuze in de dingen die ik kan doen en ik heb veel zin om aan de slag te gaan met mijn nieuwe collega’s. Geweldig, maar het allermooiste vind ik het helpen van mijn (oud)collega’s: zo heb ik toch nog persoonlijk contact met het hele bedrijf.  Ik hoop in de toekomst mee te kunnen helpen aan nieuwe ICT-projecten, want ik wil graag nog verder doorgroeien om mijn droom om aan de slag te gaan als ICT Projectleider uit te laten komen.”

 

gepubliceerd op: 30 maart 2021