EmailTwitterLinkedIn

“Ik merk dat er echt met mij meegedacht en gekeken wordt naar wat ík leuk en interessant vind”

Omdat Ausnutria snel groeit bieden wij niet alleen mooie carrièrekansen voor professionals, maar ook kansen voor studenten om kennis en ervaring op te doen. Kyra Journeé volgt de master Management, Economics, and Consumer studies en loopt sinds februari 2020 stage bij de Marketing afdeling van Ausnutria in Zwolle. Momenteel schrijft ze haar scriptie over de relatie die Chinese consumenten hebben met geitenzuivel.

Goed aangesloten
Onderzoek naar geitenproducten is voor Kyra geen onbekend terrein. Kyra: “Tijdens mijn bachelorsscriptie heb ik onderzoek gedaan naar geitenvlees en hoe de Nederlandse consument daar tegenaan kijkt. Toen hoorde ik ook over Ausnutria en dat vond ik interessant klinken, dus dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden.” Omdat Kyra graag tijdens haar Master bij een bedrijf ervaring wilde opdoen nam ze contact op met Ausnutria om te zien of ze hier haar stage kon  lopen en een scriptie kon schrijven: “Ik was er best vroeg bij met het contact opnemen, dat hoorde ik ook van mensen om mij heen. Achteraf bleek dat juist in mijn voordeel te werken: bij Ausnutria waren ze net bezig met het uitzetten van nieuwe projecten, dus dat sloot goed aan. Uiteindelijk kon ik mijn scriptie hier doen en dan ook gelijk een stage er achteraan, dus ik ben inmiddels bijna een jaar bezig. Leuker is nog, dat ik na mijn stage ook aan de slag kan binnen het team in het werkveld!”

Uitdagend
“Tijdens mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar hoe Chinese consumenten tegen geitenzuivel aankijken. De bedoeling is om met deze resultaten iets te gaan ontwikkelen en dat vind ik wel heel gaaf!” Toch was het onderzoek op zijn tijd ook nog best uitdagend voor Kyra: “Het was nog best wel een uitdaging om met Chinese consumenten interviews te doen. Bovendien moest ik 280 mensen vinden om een enquête af te nemen voor dit onderzoek, dat is onder een specifiek Nederlands publiek al erg moeilijk, laat staan in het buitenland.”

Mogelijkheden
Na haar stage blijft Kyra bij Ausnutria om aan het werk te gaan in het Marketing team in Zwolle. Kyra: “Ik vind het super leuk dat ik mag blijven in het team, ik had 

me wat dat betreft geen beter resultaat kunnen wensen. Het leuke aan Ausnutria vind ik dat het geen vastgeroeste organisatie is, er is veel flexibiliteit naar mijn idee.” Om die reden kijkt Kyra positief terug op de afgelopen tijd: “Het is voor mij vooral de openheid, dus dat ik merk dat er ook echt wordt meegedacht en gekeken wordt naar wat ík leuk en interessant vind om te doen: dat vind ik echt heel leuk. Je hebt veel bedrijven die met name vanuit hun eigen belang naar de inhoud van een scriptie- of stageopdracht kijken. Mijn stagebegeleiders daarentegen gaven vanaf het begin aan: jij moet iets doen wat jij interessant vind om aan te werken en waar jij wat aan hebt voor je studie en als wij daar een graantje van kunnen meepikken is dat alleen maar mooi meegenomen. Dat gaf me meteen een erg goed gevoel.”

 

Gepubliceerd op: 1 juli 2021