EmailTwitterLinkedIn

“Je hoeft niet gelijk een marathon te lopen, als je maar in beweging bent!”

Je kunt er haast niet omheen: aan dagelijks wandelen zitten veel voordelen. Voor Miranda Annen, Financial Controller Holding, is de dagelijkse wandeling een onderdeel van haar werkdag geworden en daarbij helpt ze ook met regelmaat de natuur een handje. Wij vroegen Miranda wat wandelen voor haar betekent en hoe je gemotiveerd kan blijven om elke dag in beweging te komen.

Dat wandelen goed voor je is, zal waarschijnlijk voor velen geen nieuws zijn. Voor Miranda is het doorbreken van de “zitdag” een goede reden om dagelijks de deur uit te gaan voor een wandeling. Miranda: “Stilzitten is het nieuwe roken zegt men weleens en zeker met het thuiswerken zit je al gauw vele uren op een dag. Op kantoor liepen we tussen de middag altijd met een groep collega’s een rondje, maar toen we thuis gingen werken en ik onze kinderen ook thuisonderwijs moest geven, kwam er van wandelen maar weinig. We moesten vooral wennen aan het nieuwe ritme. In de zomer van vorig jaar begon ik aan mezelf te merken, toen de kinderen weer naar school gingen, dat de lange dagen alleen in huis aan het werk te zijn, veel van mij vroegen. Daarom ben ik weer begonnen met een rondje lopen tussen de middag.”

Ommetje
Miranda: “Inmiddels loop ik samen met m’n Finance collega’s Henk-Jan Veurink en Gwen Nguyen dagelijks een Ommetje. Henk-Jan heeft de app Ommetje geïntroduceerd en hier hebben we inmiddels een heus Ausnutria team. Zo blijven we elkaar motiveren om te gaan wandelen, want na inspanning is het tijd voor ontspanning. Maar het zou zeker leuk zijn wanneer meer collega’s zich aan gaan melden voor deze app. Download jij hem ook? https://hersenstichting.nl/ommetje en gebruik de code CHW9R en sluit je aan bij het Ausnutria team!”

Gezinswandeling / Plogging
Naast het wandelen tussen de middag loopt Miranda ook regelmatig de nodige kilometers met haar vriend en hun kinderen Kyan en Maik. Miranda: “We houden er van om een mooie wandeling te maken. Vooral in deze tijd met alle maatregelen is het een geliefd uitje, rugzak op met wat lekkers erin en dan trekken we de bos in of over de hei. Maar ook gewoon over de weg, wij lopends en de kinderen op de skelters. Daarnaast zijn we ook regelmatig met een grijpertje en een afvalcontainer achter op de skelter of met de step op pad, zwerfafval opruimen dat we onderweg tegenkomen, ook wel plogging genoemd.” Miranda vindt het belangrijk om haar kinderen te leren dat je afval niet zomaar op straat gooit.

Tijd maken
Twee vliegen in een klap dus! Maar hoe blijf je gemotiveerd om elke dag trouw op pad te gaan? Miranda: “Wandelen is laagdrempelig, je kan het bijna overal en altijd doen. Zelf heb ik mijn agenda tussen de middag geblokt, zodat ik tussen de afspraken door tijd kan maken voor een wandeling. Bovendien helpt het hebben van een app ook! Ze gebruik naast de app Ommetje ook Strava, daarin kan je naast wandelen ook andere activiteiten zoals fietsen, hardlopen en schaatsen bijhouden en aan challenges mee doen. Doordat je elkaar volgt in de app en elkaars activiteiten kunt zien motiveer je elkaar ook om te gaan lopen en natuurlijk wil je niet achter blijven op de ranglijst van Ommetje!”

Gepubliceerd op: 8 april 2021